Dr. Öğr. Üyesi Maide Barış

Dr. Öğr. Üyesi Maide Barış,

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde başladığı lisans eğitimini, 2013 yılında Katar Üniversitesi Biyomedikal Bilimler bölümünde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim dalından 2017 yılında yüksek lisans; 2021 yılında doktora derecesi kazanmıştır.2017 yılından bu yana Beşikçizade Tıp ve İnsani Bilimler Merkezi’nde koordinatör olarak çalışmakta, tıp tarihi ve biyoetik ile ilgili çeşitli etkinliklerin organizasyonunda yer almaktadır.

Araştırma ilgi alanları:

• genetik müdahaleler,
    • embriyo araştırmaları,
    • kürtaj,
    • üreme etiği
    • biyoteknoloji tarihidir.

Bu konularda yayımlanmış Türkçe ve İngilizce makaleleri ile kitap bölümlerinin yanı sıra, “Umut ve Kaygı Arasında Genetik Müdahale: Biyoetik Bir Çözümleme” isimli bir de kitabı bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Barış, evli ve üç çocuk annesidir.

Akademik veri sistemi profiline erişmek için tıklayınız

baris.maide@gmail.com

Bu sayfa Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı tarafından en son 05.12.2022 11:41:22 tarihinde güncellenmiştir.

Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı