Öğr. Gör. Dr. Orhan Önder

2019 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Mainz Johannes Gutenberg üniversitesinde ve Commenius Üniversitesinde değişim öğrencisi olarak bulundu. Chicago Üniversitesi Mac Lean etik enstitüsünde burslu yaz okulu eğitimi aldı. Yaklaşık 3 yıl hekimliğin ardından şuan Marmara Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Orhan Önder'in 2020 yılında yayınlanan Hasta Mahremiyeti isimli editöryal kitabına ek olarak 2021 yılında "The World After The Pandemic: Science & Technology" isimli ikinci bir editöryal kitap çalışması bulunmaktadır. İngilizce, Arapça ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalında doktora eğitimini sürdürmektedir. Çalışma alanları:

◊  Yapay Zeka Etiği

◊  Teknoloji Felsefesi

◊  Tıbbi Epistemoloji

◊  Klinik Karar Destek Sistemleri

◊  Covid-19 ve Etik (https://www.covid19ethics.com)

Önder, Akademie für Ethik in der Medizin bünyesinde başlatılan Junge-Medizinethik (JMED) inisiyatifinin prime üyesidir. Ayrıca "PhD Students in AI Ethics" isimli uluslararası öğrenci topluluğunun yönetici ekibi içerisinde bulunmakta, For Humanity Center ve The-Yuan platformunda "contributor" olarak katkıda bulunmaktadır.

Akademik veri sistemi profiline erişmek için tıklayınız

orhnonder@gmail.com

orhan.onder@marmara.edu.tr

Bu sayfa Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı tarafından en son 08.11.2022 20:41:13 tarihinde güncellenmiştir.

Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı